title

Lezing Henk Albronda

 

henk-albrondaHenk Albronda werd in 1957 geboren in Rotterdam en begon al op zijn 17de te werken in de fotografie.
Werkzaam geweest in diverse fotozaken in de verkoop en reportage fotografie met altijd een passie voor natuurfotografie, sport en modellen fotografie.

Het magazine Supercars gemaakt (2000-2003) als sportfotograaf vele foto’s aangeleverd van de diverse racecategorieën. Zelf actief geweest als coureur in de autosport vanaf 1999 tot en met 2007 in de DTCC, DSC, BMW compact series, met als afsluiting de 24 uur van Dubai (2e) in 2007.

Gewerkt als fotograaf in de modellen wereld waaronder reportages voor het magazine Talkies en Miss Nederland 2010.

Na een poosje eruit te zijn geweest toch weer begonnen met de fotografie vooral in de natuur in de USA, waaronder een reportage over de Kodiak beren op Kodiak eiland.
Nu geef ik ook workshops in Duitse wildparken en bij ons in de Vogelhut Rotterdam. In de vogelhut bij ons thuis is het vooral voor beginners een mooie manier om foto’s te maken van de 20 soorten vogels die regelmatig langskomen.

De workshop in een wildpark in Duitsland is een hele dag met begeleiding. Je loopt daar vrij rond tussen de Moeflons, Damherten, Edelherten, en Reeën verder zijn er Wolven en Lynxen die zeer goed zijn te fotograferen. Het park ligt 2 uur rijden van Utrecht.
Genomineerd als finalist in de USA in de fotowedstrijd Photografhers Forum 2011 (foto Eland) en de foto afgedrukt in het fotoboek “best of Photography 2011”

Henk is eind 2013 begonnen met het ontwerp van de Fotowedstrijd.eu en de Fotofair.nl

Henk Albronda werkt met:

  • Canon EOS I mark IV, Canon EOS 6
  • Sigma 70-200mm, Sigma 150-500mm, Sigma 24-70mm, Sigma 105 macro
  • Sirui statieven

WWW.ALBRONDA.COM

 

Translate »