title

Kruger Trip 2018

 

18 Daagse fotografie reis naar Zuid Afrika, het Krugerpark van het uiterste zuiden tot het noordelijkste punt.

De reis voor 2018 is volgeboekt, het is mogelijk om in te schrijven voor augustus 2019.

Van de 18 dagen verblijf je 15 dagen in het Krugerpark en overnacht je 14 x in het Krugerpark. Minimaal 6 tot maximaal 8 deelnemers.

 

Vertrek datum 15 augustus 2018 op woensdag. Retour op zaterdag 1 september. Vliegreis heen is overdag vanaf Schiphol rechtstreeks, retour vlucht is een avond vlucht aankomst in de ochtend op Schiphol rechtstreeks. (de datum is nu nog aan te passen 1 week eerder of later.)

Zie hier de link deel 1 van de video 2017

In het Krugerpark verblijven wij in luxe safari tenten, bungalows of leuke kleine rondavels (kleine ronde bungalows) alles is met een privé safari’s jeep, ook in gebieden die normaal niet toegankelijk zijn. Het slapen in de tenten is echt heel gaaf je hoort alle geluiden van de Afrikaanse jungle, het is zeker veilig maar wel in het Krugerpark. De tenten en de bungalows zijn van alle gemakken voorzien. (zelfs de tenten hebben een badkamer/toilet en een buitenkeuken. Het is echt een fotosafari reis met de focus op fotograferen, daar zijn we de gehele dag mee bezig.

We maken vele dagsafari’s waaronder ochtendsafari’s, avondsafari’s en wandelsafari’s met ervaren gidsen altijd in open jeeps met altijd een goed zicht om de mooiste foto’s te maken en natuurlijk in ons eigen tempo. Maximaal 4 personen/deelnemers per jeep zodat er ook voldoende ruimte is om je apparatuur neer te leggen. Als we 1 uur of langer bij een luipaard in de boom blijven is dat geen probleem we zitten niet vast aan een progamma.

Het belangrijkste is dat wij niet het park uit gaan, dus geen tijd verliezen met het in en uit rijden, we komen ook in gebieden die weinig worden bezocht door toeristen. We rijden niet in busjes maar in open jeeps, met deskundige gidsen. (we rijden alleen in een busje van het vliegveld tot het krugerpark)

We gaan om te fotograferen, met de nadruk op het wildlife zoals big five enz, alle soorten vogels van klein tot groot. Gezellig met elkaar eten en gezamenlijk de foto’s van die dag bekijken. Wij adviseren daarin om je te helpen de mooiste foto’s te schieten waarvan je droomt.

We komen in alle soorten terrein en vegetatie van het Krugerpark van de diepe jungle tot de vlakke gebieden tot en met het Berg en dal landschap, juist omdat wij het hele Krugerpark doorkruizen van het zuiden tot het noorden, zullen we heel veel zien, de mooiste vogels zullen we spotten. We verblijven ook in kijkhutten aan mooie waterplaatsen, waar heel veel te zien is.

Planning is 15 augustus, dan is het daar de overgang van winter naar het voorjaar de mooiste tijd en zeker is het weer dan zeer aangenaam. (tussen de 24 en 28c)

Dagvlucht KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg (prijs in 2017 was KLM retour p.p 695,00)

Prijs vanaf is afhankelijk van het aantal deelnemers,  vanaf € 3.895,00 is inclusief alle overnachtingen op basis van gebruik 2 personen per kamer/tent, met begeleiding en gidsen, inclusief auto’s, alle dagelijkse maaltijden, ochtends en middag op picnic locaties, in de avond in het restaurant met keuze van de kaart, inclusief  lokale drank (koffie thee water frisdrank lokale wijn) toegang Krugerpark en alle safari’s, vervoer van en naar Johannesburg naar het Krugerpark (vliegreis zelf boeken en je persoonlijke uitgaven) Prijs is op basis van gebruik van 2 personen per tent/bungalow. (meerprijs als je alleen gebruik maakt van de accomodatie € 695,00) De open safari jeeps is voor maximaal voor 3/4 fotografen zodat je alle ruimte heb om te fotograferen. We zijn met 2 jeeps in het Krugerpark. (Tijdens de safaris zitten we dus niet met 10 personen in een busje)

Bij meer aanvragen als 8 deelnemers dan zullen wij een tweede reis er achter aan boeken. 8 Is het maximum wat we aan deelnemers meenemen. De reis is zowel voor beginners als gevorderden fotografen. Wij zullen erbij zijn om je de gehele dag advies en begeleiding te geven voor het fotograferen.

Er zijn 2 open jeeps die worden verdeeld zodat er maximaal 4 fotografen in zitten, we lunchen onderweg op picknick plaatsen of maken een stop in 1 van de compounds waar restaurants en winkels aanwezig zijn.

De jeeps hebben plaats voor 10 passagiers en 1 bestuurder/gids, zoals vermeld. Dus er is voldoende ruimte maximaal 2 deelnemers op een rij van 3 in de jeep. Onze bestuurders/gidsen zijn zeer ervaren fotografen en officele rangers, zij spreken zeer goed Engels en natuurlijk Afrikaans. De begeleiders zijn Henk en Jeannet Albronda.

Voor vertrek houden we een informatie bijeenkomst in Rotterdam over verdere uitleg en de begeleiding tijdens de reis.

Dag 1: reis Nederland – Zuid Afrika verblijf eerst avond in een hotel in Johannesburg.

Dag 2: reis naar het zuiden van het Krugerpark, Halve dag met stops onderweg, eerste overnachting net voor het Krugerpark.

Dag 3-4: Krugerpark zuid-oost privé safari’s.

Verblijf in het Krugerpark in een luxe safari tent of bungalow max 2 pers, per accomodaties.

Dag 5-6: Krugerpark zuid west privé safari’s.

Verblijf in het Krugerpark in een luxe safari tent of bungalow max 2 pers, per accomodaties.

Dag 7-8: Krugerpark zuid west privé safari’s.

Verblijf in het Krugerpark in een luxe safari tent of bungalow max 2 pers, per accomodaties.

Dag 9-10:Krugerpark midden-oost privé safari’s.

Verblijf in het Krugerpark in een luxe safari tent of bungalow max 2 pers, per accomodaties.

Dag 11-12: Krugerpark midden-west privé safari’s.

Verblijf in het Krugerpark in een luxe safari tent of bungalow max 2 pers, per accomodaties.

Dag 13-14: Krugerpark midden-noord privé safari’s.

Verblijf in het Krugerpark in een luxe safari tent of bungalow max 2 pers, per accomodaties.

Dag 15-16: Krugerpark hoge noorden privé safari’s.

Verblijf in het Krugerpark in een luxe safari tent of bungalow max 2 pers, per accomodaties.

Dag 17-18: reis retour Krugerpark naar Johannesburg met vervolg rechtstreeks nachtvlucht naar Amsterdam.

Wil je meer weten stuur een e-mail aan henk@albronda.com je kunt mij ook bellen +31(0)621 890 688 –  +31 (0)10 841 82 88

Het is een reis die staat in het teken van fotograferen, iedere dag is er wat te doen. Er zijn geen echte rustdagen gepland, we gaan elke dag op pad. Dit is een 18 daagse fotosafari met het doel zoveel mogelijk te fotograferen. Het is geen cultuur reis het gaat om het wildlife en de vogels, we zitten ook in kijkhutten, maar we gaan vooral op zoek naar het wild, wij zoeken de mooiste plekjes op, met onze ervaren gidsen (fotograaf) en begeleiding van ons. Wij proberen jouw zoveel mogelijk te leren door de tips en trucs toe te passen waardoor je foto’s beter en mooier zullen worden.

Na de reis houden wij nog een bijeenkomst, om alles met elkaar door te nemen. We gaan op reis met elkaar als foto vrienden.

Zie hieronder een gedeelten van de foto’s van onze reis in sept 2017.

Translate »